Tarieven

Vergoedingen (kinder)oefentherapie onder de 18 jaar
Bij een chronische indicatie (Lijst van Borst):
De therapie worden vanuit de basisverzekering vergoed.

Bij een niet chronische indicatie:
De eerste 18 behandelingen van de therapie worden vanuit het basispakket vergoed. Mochten er echter meer behandelingen nodig zijn dan worden deze deels vergoed vanuit een eventuele aanvullende  verzekering. Het is afhankelijk van uw polis en uw zorgverzekeraar hoeveel behandelingen vergoed worden.

Vergoedingen (kinder)oefentherapie voor 18 jaar en ouder
Bij een chronische indicatie (Lijst van Borst):
De eerste 20 behandelingen van de therapie worden vanuit de eventueel aanvullende verzekering vergoed. Het is afhankelijk van uw polis en uw zorgverzekeraar hoeveel behandelingen vergoed worden. Vanaf de 21e behandeling worden de behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering.

Bij een Niet chronische indicatie:
De therapie wordt vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Het is afhankelijk van uw polis en uw zorgverzekeraar hoeveel behandelingen vergoed worden.

Vergoedingen Oefentherapie 2021
Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent en de behandelingen niet vanuit de basisverzekering vergoed worden zult u de behandeling na afloop zelf bij uw therapeut moeten betalen. Hiervoor gelden de onderstaande tarieven.
De praktijk heeft met alle zorgverzekeraars een overeenkomst voor oefentherapie Cesar en kinderoefentherapie voor het jaar 2021 afgesloten.

Eigen verantwoording
Om er zeker van te zijn hoeveel behandelingen u vergoed krijgt is het aan te raden, voordat u naar de oefentherapeut voor uw eerste consult komt, dit in uw ziektekostenpolis op te zoeken. Op uw eigen polisvoorwaarden van uw zorgverzekering kunt u nakijken hoeveel behandelingen voor (kinder)oefentherapie er vergoed worden in het jaar 2021. U kunt ook uw zorgverzekering hierover bellen voor informatie. U bent zelf verantwoordelijk om goed aan uw therapeut door te geven hoeveel aantal behandelingen uw zorgverzekering aan u vergoed. Bij behandelingen die niet 24 uur van te voren afgezegd zijn, wordt 75 % van het behandeltarief in rekening gebracht. Deze kosten moeten door uzelf betaald worden en worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.